Door op“Alle cookies accepteren” te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketing inspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.
WIE ZIJN WIJ

Een open huis met een hart

Zorg en ontspanning op maat in een dynamisch woonzorgcentrum met een open karakter.

WIE ZIJN WIJ

Ontstaan van 't Pandje

In 1984 zocht men naar een nieuwe, bij voorkeur sociale, bestemming voor het patersdomein rond de gebouwen van het kapucijnenklooster in Izegem. Het klooster, gebouwd in 1900, werd jarenlang bewoond door een negentigtal minderbroeders kapucijnen, een tak van de orde van de franciscanen. Bij de herbestemming in 1984 werd een ‘huis-met-een-hart’ opgericht in de gebouwen rond het pandhof van het seminarie. Zo is ’t Pandje ontstaan, kleinschalig wonen, met plaats voor een twintigtal zorgbehoevende ouderen met bijzondere aandacht voor personen met dementie.

WIE ZIJN WIJ

Opvangcapaciteit doorheen de tijd

Door het succes van een baanbrekende therapie die een nieuwe visie rond dementie propageerde, werd de opvangcapaciteit van ’t Pandje in 1993 verdubbeld. Maar daar bleef het niet bij. De problematische vergrijzing van de bevolking en de grensverleggende behandeling spoorden de voorziening ertoe aan om in 2001 bij te bouwen. Hiermee verhoogde de capaciteit naar 70 kamers.Vandaag is ’t Pandje uitgegroeid tot een woonzorgcentrum waar 120 bewoners verzorgd worden.

wie zijn wij

Opdrachtverklaring

’t Pandje wil een open huis zijn waar de bewoners met genegenheid en respect behandeld worden door medewerkers, vrijwilligers en studenten.

Een warm nest voor chronisch zorgbehoevende ouderen, waar bewust wordt gekozen voor kleinschalige leefgroepen, met zorg en ontspanning op maat.
Een dynamisch woonzorgcentrum waar zowel bewoners en hun familieleden zich altijd welkom voelen.
Een organisatie die de bestaande expertise in de begeleiding van mensen met dementie verder wil uitbouwen en professionaliseren.
Een ondersteunende partner in de buurtwerking en enthousiaste aanhanger van lokale sociale initiatieven.

’t Pandje ijvert om een huis te zijn waar personeelsleden en vrijwilligers zich ten volle kunnen ontwikkelen in een klimaat van open en eerlijke communicatie met wederzijds respect.
Een huis met aandacht voor een waardevol leven en waardig levenseinde.